battery.jpeg

Discussieer mee over BEOS op 20 november a.s.!

Wanneer 20 november 2023 17:00

Het stroomnetwerk is vol waardoor uitbreiding niet mogelijk is. Opgewekte schone energie wordt afgetopt. Gasgeneratoren worden ingezet om voor een stabiele stroomvoorziening te zorgen. Drie situaties waar energieopslag een rol kan spelen in een betrouwbare en schone energievoorziening.
Dit biedt niet alleen directe problemen voor uitbreiding van bedrijven, maar is ook een gevaar voor de continuatie na een schade.

Elix is bezig met de ontwikkeling van een Energieopslag Systeem in de vorm van elektrochemische opslag; de toegepaste techniek hiervoor zijn LFP (Lithium IJzer Fosfaat) cellen.

Het vermogen van het systeem is maximaal 600 kW en de capaciteit ligt tussen de 500 en 1200kwh. Het ontwerp gaat uit van de plaatsing van een 20 ft container, een compact station en enkele omvormers.

Pieter Hofstede komt ons hier op maandag 20 november meer over vertellen. Naast zijn werk als engineer bij Esix is hij tevens trainer bij Switch2Solar, waarvan de oprichter vanuit het verzekeringsleven een opleidingscentrum voor Solar Installaties is begonnen om de bewustwording van de risico’s en een veilige implementatie van zonne-energie te waarborgen.

Omdat BEOS (Batterij Energie Opslag Systeem) nog in ontwikkeling is zal dit een interactieve lezing worden, waar ook onze input wordt gevraagd. Waar zien wij bezwaren, waar zien wij uitdagingen op het gebied van de opslag van zonne-energie en hoe zien wij dit in het kader van de brandveiligheid?

Is zonne-energie een vloek voor de brandverzekeringsbranche, of zal het de continuatie van de industrie juist waarborgen? Discussieer mee en meld je aan!

Plaats

De interactieve lezing vindt zoals gebruikelijk plaats bij Voetbalvereniging A.F.C. op sportpark “Goed Genoeg” aan de Maurice Ravellaan 4, 1082 LC te Amsterdam

Parkeren (let op!)

Parkeren (is tot 19.00 uur) kan op twee manieren plaatsvinden; op het parkeergedeelte naast Kindercampus Zuid en/of overige plekken in de directe omgeving of in de Q-Park parkeergarage (Is duur).

Fietsen en scooters en voetgangers hebben "via de groene pijl route" wel toegang tot de tijdelijke weg en kunnen uitsluitend gestald worden in de fietsenstalling onder het nieuwe clubhuis (dus niet langs de velden!!).

Voor een verduidelijking verwijzen wij graag naar bijgaande link waarop een duidelijke plattegrond met parkeeraanduiding en looproutes is te vinden https://www.afc.nl/contact

Aanmelden

De inloop is vanaf 16.30 uur. De lezing en discussie start om 17.00 uur. Kom je ook?

Meld je dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk vrijdag 17 november 2023 aan via de website. Eet je na afloop een hapje mee? Geef dat dan ook even aan bij je aanmelding.

Mocht je na aanmelding toch niet aanwezig kunnen zijn, meld je dan ook weer even af via de website, dit kan ook tot uiterlijk vrijdag 17 november 2023, daarna slechts met plausibele reden per email aan het bestuur.


Vergeet bij aanmelding niet eerst even in te loggen. Inloggen doe je met het e-mailadres waarop je deze uitnodiging hebt ontvangen en het zelfgekozen wachtwoord. Ben je je wachtwoord vergeten? Klik op deze link en vraag een nieuw wachtwoord aan.

Hartelijke groeten,

Het bestuur

Michael Blonk | Jacqueline Bolijn | Frank de Graaf

info@abbs-coass.nl | abbs-coass.nl
p/a Frank de Graaf, Molenstraat-Centrum 80, 7311 ND Apeldoorn

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×