Recycle

Recycling en verzekeren: een stand van zaken in 2023

Wanneer 20 maart 2023 17:00

Al heel wat jaren is het verzekeren van de recycling branche een groot probleem. Enige jaren geleden heeft de A.B.B.S. al eens een forum discussie over dit onderwerp (op locatie) georganiseerd.

Waar staan we anno 2023?

Jurjen Burghgraef (hij behoeft bij onze leden geen verdere introductie) zal ons deze avond bijpraten over de stand van zaken.

Regelgeving (bouwbesluit) houdt helaas nog steeds vrijwel geen rekening met het voorkomen van een brand. Ook zijn er vanuit het bouwbesluit geredeneerd veelal maar beperkte preventieve voorzieningen nodig om een bedrijf vergund te krijgen.

Dit is ook de belangrijkste reden waardoor er in het verleden zoveel branden zijn geweest in deze sector. De laatste jaren zien we een afname van het aantal branden. Steeds meer bedrijven investeren fors in preventieve maatregelen, waardoor branden worden voorkomen of de omvang van een brand wordt beperkt.

Tijdens deze lezing zal door Jurjen worden ingegaan op de problemen/investeringen waarmee deze branche te maken heeft.

Het risicoprofiel en preventieniveau moeten op elkaar worden afgestemd: dit is de basis om op een veilige manier de ingezamelde producten om te zetten in een her te gebruiken grondstof.

Bij een verduurzaamheids-visie is hergebruik van grondstoffen cruciaal. Investeringen, zonder support van verzekeraars, wordt voor de sector een lastige kwestie.

Kortom, een cruciale update die je niet wil missen!

Plaats

De lezing vindt plaats bij Voetbalvereniging A.F.C. op sportpark “Goed Genoeg” aan de Maurice Ravellaan 4, 1082 LC te Amsterdam


Parkeren (let op!)

Parkeren (is tot 19.00 uur) kan op twee manieren plaatsvinden; op het parkeergedeelte naast Kindercampus Zuid en/of overige plekken in de directe omgeving of in de Q-Park parkeergarage (Is duur).

Fietsen en scooters en voetgangers hebben "via de groene pijl route" wel toegang tot de tijdelijke weg en kunnen uitsluitend gestald worden in de fietsenstalling onder het nieuwe clubhuis (dus niet langs de velden!!).

Voor een verduidelijking verwijzen wij graag naar bijgaande link waarop een duidelijke plattegrond met parkeeraanduiding en looproutes is te vinden https://www.afc.nl/contact

Aanmelden

De inloop is vanaf 16.30 uur. De lezing start om 17.00 uur. Kom je ook?


Meld je dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk vrijdag 17 maart 2023 aan via de website. Eet je na afloop een hapje mee? Geef dat dan ook even aan.

Mocht je na aanmelding toch niet aanwezig kunnen zijn, meld je dan ook weer even af via de website, dit kan ook tot uiterlijk vrijdag 17 maart 2023, daarna slechts met plausibele reden per email aan het bestuur.


Vergeet bij aanmelding niet eerst even in te loggen. Inloggen doe je met het e-mailadres waarop je deze uitnodiging hebt ontvangen en het zelfgekozen wachtwoord. Ben je je wachtwoord vergeten? Klik op deze link en vraag een nieuw wachtwoord aan.

Hartelijke groeten,

Het bestuur

Michael Blonk | Jacqueline Bolijn | Frank de Graaf

info@abbs-coass.nl | abbs-coass.nl
p/a Frank de Graaf, Molenstraat-Centrum 80, 7311 ND Apeldoorn

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×